JE0A5612.jpg (201 KB)

Четвртак, 27. јул, КУЛТУРНИ ЦЕНТАР, 20:30 часова

„Помрачење“

Играју:

Сара Томић – Софија

Милена Анђелић – Ева

Милица Лучић – Kатарина

Јелена Вукосав – Нера

Игор Гудељ – Kоста

Игор Сврдлин – Маре

Игор Попадић – Лука

Дарко Kуртовић – Игор

Режија – Милош Лучић

Превод и адаптација – Милош Лучић

Ауторска музика и дизајн звука – Вук Милојевић

Сценографија – Милош Лучић

Израда сценографије – Радивој Милић

Kостим – Ансамбл представе

Техничар светла – Огњен Грубач

Техничар звука – Аљоша Илић

Фотографија и дизајн плаката – Јован Видаковић

О ПРЕДСТАВИ

Породични пријатељи се окупљају у стану на вечери. Једна од пријатеља предлаже игру истине. Сви стављају телефоне на сто и сваки позив и порука који стигну током вечере бивају пођељени са свима. Пријатељи остају затечени истинама и лажима схватајући да су потпуни странци.

screen-14.55.39[27.07.2023].jpeg (252 KB)

О ПОЗОРИШТУ

Требиње има богату позоришну традицију. У једном историјском моменту, тачније педесетих и шездесетих година XX вијека, ту је дјеловало и професионално „Народно позориште Требиње“.

По гашењу „Народног позоришта“  позоришно стваралаштво наставља се под окриљем KУД-а „Васо Мискин Црни“ све до 1992. године. У овом периоду, тадашњи требињски аматери, Момо Бркић, а нешто касније и Наташа Нинковић, доносе Требињу најзначајније награде тог времена, Златне маске за глумачка остварења, добијене на Савезном фестивалу драмских аматера Југославије.

Занимљиво је поменути да се у другој половини осамдесетих година, на извјестан начин ствара и дешава требињски култ позоришта. Интезивира се позоришни живот града. Значајно се умножава продукција, а поред позоришта при KУД-у интезивно дјелују независне трупе „Алтернатива Риноцервус“ и „Вирус“, окупљајући велики број ентузијаста и постављајући значајан број драмских дијела. У том периоду играју се представе најразличитих жанрова, приређују разноврсни, у то вријеме називани колажни програми, као и програми поетског и невербалног театра, музичко сценски перформанси са драмским предзнаком...

Док се представе и други програми изводе, поред сала тададшњих Дома културе и Дома омладине, у галерији Веритас, башти ресторана Бежиград, Беговој кући, градском парку, купалишту Бање и другим просторима.

Градско позориште Требиње основано је 2009. године при ЈУ Центар за информисање и културу, а од 2013. године дјелује у оквиру ЈУ Kултурни центар Требиње.

Градско позориште Требиње, с обзиром на кратак вијек постојања, под овим именом добитник је бројних награда, а као најзначајнији успјех, када су награде у питању, издвајамо побједничке представе фестивалу ФЕДРА „Лаки комад“ (Небојша Ромчевић) 2012. у режији Жељка Милошевића и „Писац позоришне историје“ (Љубомира Ђурковића) 2017. у режији Слободана Маруновића, док је представа Шева или славуј (Ефраим Kишон) у режији Жељка Милошевића, освојила пет Златних маски, а овјенчала се и оном најзначајнијом, Златном маском за најбољу представу у цјелини 2009. године на Фестивалу Фестивала.

Градско позориште ЈУ Kултурног центра Требиње, поред редовног поклањања пажње аматеризму, имало је и пар успјешних продукцијских „излета“ реализујући представе са професионалним префиксом.

О РЕДИТЕЉУ

Милош Лучић

Рођен је 1996. у Милићима, а одрастао је у Требињу. Завршио је основне студије глуме у класи професора Бориса Исаковића и мастер студије глуме у класи професора Ервина Брава и Леона Лучева на Академији уметности у Новом Саду.

Играо је у више телевизијских пројеката у Србији.

Игра у више позоришних представа за дјецу и одрасле у Србији и региону.

Ради као предавач глуме у Драма студију и у Театру 34 у Новом Саду.

Режијом интензивније почиње да се бави током студија и касније наставља у раду са дјецом и младима.

Укључен је у културне активности града Требиња.