Dodjela nagrada_05

Жири 59. „ФЕСТИВАЛА ФЕСТИВАЛА“ 2016. године, који је одржан у Требињу од 21-27.07.2016. године, у саставу: Егон Савин, предсједник, Александра Гловацки, члан, Зоран Копривица, члан, на сједници одржаној 27.07.2016. године донио је следеће

ОДЛУКЕ

Најмлађем учеснику Фестивала једногласно додјељујемо Диплому за показану зрелост и дар,  Давиду Попадићу, за улогу Ристе у представи „Министарка“ Градског позоришта Требиње.

За глумачку храброст и истрајност, једногласно додјељујемо Диплому Теодори Ђедовић за улогу у представи „ВОЂА“ Удружења грађана „ЦУГ“ и позоришта „Бора Станковић“ из Врања.

Dodjela nagrada_21

За истинитост и енергију, за најбољу колективну игру једногласно додјељујемо Златну маску: Ансамблу представе „ZOO“ Драмског студија „ДАДА“ Казалишне дружине „ПИНКЛЕЦ“ Центра за младе Чаковец.

За убједљив музички израз, за најбољу ауторску музику једногласно додјељујемо Златну маску: Мирославу Баку за представу „AD INFINITUM“ позоришта „ВХВ“ из Старе Пазове.

За убједљив визуелни идентитет, за најбољу костимографију једногласно додјељујемо Златну маску: Ивани Бако за представу „AD INFINITUM“ позоришта „ВХВ“ из Старе Пазове.

За убједљив визуелни идентитет у осмишљавању сценског простора, једногласно додјељујемо Златну маску: представи „AD INFINITUM“ позоришта „ВХВ“ из Старе Пазове.

За шарм и лакоћу глумачког израза једногласно додјељујемо Златну маску за најбољу женску епизодну улогу: Катарини Василковић, за улогу водитељке у представи „ВОЂА“ Удружења грађана „ЦУГ“ и позоришта „Бора Станковић“ из Врања.

За оригиналан и духовит глумачки израз, једногласно додјељујемо Златну маску за најбољу мушку епизодну улогу: Марку Николићу, за улогу Шарца у представи „ВОЂА“ Удружења грађана „ЦУГ“ и Позоришта „Бора Станковић“ из Врања.

За проживљеност и дубину глумачког израза, једногласно додјељујемо Златну маску за најбољу женску улогу: Ени Јагец за улогу Вере у представи „ZOO“ Драмског студија „ДАДА Казалишне дружине „ПИНКЛЕЦ“ Центра за младе Чаковец.

За аутентичност, убједљивост и мјеру глумачког израза, једногласно додјељујемо Златну маску за најбољу мушку улогу: Фаику Салихбеговићу, за улогу Бега Пинторовића у представи „Хасанагиница“ Театра „ТОТАЛ“ из Високог.

За храброст у вредновању стварности и цјеловитост редитељског поступка, већином гласова, додјељујемо Златну маску за најбоље редитељско остварење: Бојану Јовановићу за режију представе „ВОЂА“ Удружења грађана „ЦУГ“ и Позоришта „Бора Станковић“ из Врања.

Dodjela nagrada_13

За врхунски домет у свим сегментима који чине једну представу, већином гласова, додјељујемо Златну маску за најбољу представу у цјелини: представи „AD INFINITUM“ позоришта „ВХВ“ из Старе Пазове.

У Требињу, 27.07.2016. године

ЖИРИ 59. „ФЕСТИВАЛА ФЕСТИВАЛА“:

Егон Савин, предсједник

Александра Гловацки, члан

Зоран Копривица, члан

Dodjela nagrada_03 Награда ЖИРИЈА ПУБЛИКЕ - представи ВОЂА из Врања[/caption]