protagonista

Друго фестивалско вече обиљежила је представа домаћина -“Министарка”, у извођењу подмлађеног ансамбла Градског позоришта Требиње. Једанаест глумаца, од којих два основца, а од преосталих девет, четири пунољетна члана, настојали су да свевременог Нушића приближе савременом гледаоцу најбоље могуће. Младошћу и ентузијазмом потрудили су се да, једно од најчешће одиграних Нушићевих дјела, изнесу на свој начин. Њихов жар игре публика је наградила дуготрајним аплаузом.

protagonista1

Према оцјени жирија публике, за најбољу међу њима, проглашена је Милица Милошевић, за улогу Министарке.

- Ни најмање нисам очекивала да ћу добити награду жирија публике, искрено. А то што сам награђена, дугујем цијелој екипи. Да њих нема, не би било ни моје улоге, тако да првенствено хвала њима, а наравно и жирију и публици.

Ви сте млад ансамбл, а имате прилику да играте на Фестивалу фестивала, на којем учествују најбоље аматерске представе региона. Прилично јака конкуренција?

- Да, јако смо млад тим. Свега четворо нас смо пунољетни. То што имамо прилику да играмо на Фестивалу, за нас је велика част. Узбуђени смо и срећни, јер је јако тешко играти са толиком одговорношћу, првенствено што смо изузетно млади, а толико је искусних глумаца који ће играти наредних вечери. Задовољни смо што нам се указала ова прилика.

Ово је трећи пут да играте пред домаћом публиком, а укупно седми како изводите Министарку. Ти си једна од најстаријих у ансамблу, је ли било треме пред вечерашњу изведбу?

- Итекако! Треме увијек има. Хвала Богу, то је она позитивна трема која сваког човјека тјера да буде што бољи и чини да се сваки пут дајемо максимално у представи. Мислим да постајемо све бољи и уигранији. Ми смо свакако задовољни, што је за нас и најбитније.

Је ли било тешко да проникнеш у лик чувене госпође министарке?

- Ја сам тотална супротност од госпође министарке, тако да ми је било јако тешко и захтјевно. С друге стране - прилично интересантно, што је извукло цијелу ситуацију да овај лик изнесем најбоље што могу.

ministarka4

„Министарка“ је затворила овогодишњи фестивал ФЕДРА у Бугојну. Каква су искуства?

- Још једна част нама овако младима. Бугојно је за нас јако лијепо и позитивно искуство. Задовољни смо играњем, а надам се да је и публика. Оно што је нама најважније - добро смо се провели и срећни вратили кући.

М.Б.

(Фото: Јован Видаковић)