436485265_750227377231811_4422061777231786411_n.jpg (243 KB)

Фондација „Свети Вукашин“ и ове године ће, поводом Васкршњих празника, социјално угроженим категоријама из нашег града подијелити васкршње пакете.

У оквиру акције „Радост Васкрса“, која се већ традиционално одржава пету годину заредом, биће подијељено 100 пакета.

Акција траје до Великог петка, до када се помоћ у новчаним средствима, храни и другим производима, који су неопходни за празничну трпезу, прикупља.

Према ријечима Синише Дошла, из Фондације „Свети Вукашин“, у акцији могу да учествују сви добри људи, који желе да уљепшају празнике овим категоријама.

„Ове године смо одлучили да обрадујемо 100 породица. Имамо већ устаљен шаблон како то радимо. Ово је пета година како успјешно проводимо ову акцију. Прикупљају се новчана средства али и производи који се нађу на свечаној трпези. Пакети садрже васкршња јаја, производе који су карактеристични за свечану трпезу, сухомеснати производи, кифлице, пите, колачи. У пакет иду и намирнице које могу да се користе и послије“, каже Дошло.

Грађани могу да дају свој допринос, да се јаве путем друштвених мрежа или помоћ донесу у епархијски дом. Новчана средства могу да се уплате на жиро рачуне који су исписани на друштвеним мрежама фондације и на порталима.

„Паковање креће на Велики петак тако да би требало све да се донесе до тог дана. Важно је да кажемо да они који се одлуче да донесу спремљену храну, пите, колаче и слично да то учине баш на Велики петак, до 12 часова, како би ти производи били свјежи на свечаној трпези“, каже он.

Ова акција ће бити проведена и у осталим општинама Источне Херцеговине.