Upoznavanje06

Част да затворе овогодишњи Фестивал фестивала имаће чланови ансамбла Центра за културу Беране, који су били најуспјешнији на 46. Фестивалу драмских аматерских позоришта Црне Горе у Бијелом Пољу.

Они ће извести представу ,Идемо у лов“ по тексту Жоржа Фејдоа. На Фестивалу у Бијелом Пољу освојили су прегршт награда - Горан Бјелановић добио је награду за најбољу режију, Ирини Кастратовић припало је ласкаво признање за најбољу глумицу фестивала, а млађана Паола Иритано добитник је награде за глумачку бравуру под називом ,,Фуад Заимовић Стрела“. Асмер Руговац и Ирвин Масличић награђени су за најбољу сценографију, као и Јасмина Цвијовић за костим.

Интересантно, главна глумица Ирина Кастратовић је у односу на Фестивал у Бијелом Пољу доживјела драстичну промјену…презимена.

Наиме, како нам рече гостујући у програму Радио Требиња, од прије извјесног времена је удата, и сада је Ирина Зечевић.

“Веома је жива представа. Доста труда смо уложили да би направили класични водвиљ. Гарантујемо, заиста, доста смијеха и доста енергије”, каже Ирина. Позоришни живот у Беранама, након неколико деценија поново је кренуо пуном паром.

“Захваљујући великој енергији директорке Центра за културу у Беранама Слободанке Ивановић, обновљено је аматерско позориште за дјецу и одрасле. Од прошле године припремили смо једну представу за одрасле и двије представе за дјецу. Радимо много и трудимо се да постигнемо што више”, истиче Ирина.

Ријеч је о правом аматерском позоришту, има млађих и старијих, запослених и незапослених, студената, старијих… Аматерско позориште у Беранама је шездесетих година било најуспјешније у Црној Гори.

“Идемо у лов” је комедија која описује брачни пар из прве половине двадесетог вијека. Леонтина, отмена госпођа аристократских манира, долази до сазнања да јој муж није вјеран. Под изговором да иде у лов, Дишетел, њен супруг, иде својој љубавници.

Леонтина рјешава да се освети искористивши удварање најбољег пријатеља свога супруга, доктора и пјесника Морисеа. Дух бордела, љубавних интрига и француског шарма проткана кроз три чина, подигла је на ноге публику у Црној Гори.

Познавајући црногорске глумце, и требињска публика ће сигурно уживати.

Сретно!

Р.М.

Фото: Јован Видаковић