idemo u lov.final-crop

Сриједа, 27. јул – ДОМ МЛАДИХ, 20:30 часова

Центар за културу Беране

Жорж Фејдо

ИДЕМО У ЛОВ

Драматизација и режија: Горан Бјелановић

УЛОГЕ

Предраг ШЋЕКИЋ/ Дишотел

Марко РАДОЈЕВИЋ/ Морисе

Ирина КАСТРАТОВИЋ/ Леонтина

Марија ИРИТАНО/ Госпођа Де ла Тур

Паола ИРИТАНО/ Бабета

Ребека ЧИЛОВИЋ/ Комесарица

Васко ДРАГОВИЋ/ Касањ

Дарко ПАНТОВИЋ/ Гонтран

Помоћник редитеља: Давид Дољаница

Сценографија: Ирвин Масличић и Асмер Руговац

Костим: Јасмина Цвијовић

Дизајн звука: Осман Заимовић

Свјетло: Асмер Руговац

О ПРЕДСТАВИ

Комедија-трочинка описује брачни пар из прве половине 20. вијека. Леонтина, отмена госпођа аристократских манира, сазнаје да јој муж није вјеран. Под изговором да иде у лов, господин Дишотел иде својој љубавници. Леонтина рјешава да му се освети, искористивши удварање најбољег пријатеља свог супруга, доктора и пјесника Морисеа.

Велики мајстор комичних заплета, Жорж Фејдо смјешта "брачне излетнике" под исти кров (пансион госпође де ла Тур), чиме поставља темеље вансеријској комедији.

Представа је извођена на многим позоришним сценама : Културном центру Петровац на Млави, КИЦ- у "Будо Томовић", београдском Позоришту "Славија", Културном Центру "Чукарица" и др.

Од јула прошле 2015. до данас изведена је тринаест пута.

На овогодишњем Фестивалу драмских аматера у Бијелом Пољу освојили смо укупно 6 награда: прву награду за представу, награду за набољу режију, награду за најбољу женску улогу, награду за најбољи костим, награду за најбољу сценографију и награду за најбољу глумачку бравуру.

О РЕДИТЕЉУ

ГОРАН БЈЕЛАНОВИЋ

Рођен 01.01.1961. године у селу Велика, на сјеверу Црне Горе.

Дипломирао филмску и ТВ режију на Европској филмској академији ЕСРА (Париз-Скопље-Њујорк). Радио у РТВ Црне Горе, ТВ МБЦ и ТВ САН.

Добитник је треће награде на филмском фестивалу „Јахорина 2010“ за филм „Сребрна  бајка“ и гран при-ја за исти филм на фестивалу у Лећеу 2011. године. Са филмом „Руже“ уврштен је 2013. у званичан програм на филмском фестивалу у Кану (што је први пут у историји црногорске кинематографије), а истим филмом отворен је те године и фестивал „SEEParis“ у Паризу.

За филм „Пераст, светости и свјетлости“ 2015. године освојио је специјалну награду за развој културе у југоисточној Европи на фестивалу SEE у Паризу.

На фестивалу ФДА у Бијелом Пољу 2015. године представа „Одјеци“, за коју је урадио драматизацију и режију, проглашена је за најбољу, а освојио је и награду за најбољу режију. Добитник је и награде „Златна маска“ за позоришну представу „Одјеци“, а на фестивалу у Убу и прве награде за најбољу режију.

На овогодишњем Фестивалу драмских аматера у Бијелом Пољу добио је награду за најбољу режију са представом „Идемо у лов“.

Живи и ради у Бијелом Пољу.