Душан Вуковић, члан Фото кино клуба Требиње, урадио је најбољу фотографију  на 62. Фестивалу фестивала у Требињу, на коме су, свих фестивласких вечери, чланови овога клуба, у склопу пратећег програма, радили умјетничке фотографије.

Другу награду је освојила Катарина Вулешевић, а трећепласирана је била Милица Ијачић.

Овакав став је на изложби, организованој у пратећем програму након завршетка свих фестивалских представа, заузео трочлани жири у саставу: предсједник, проф. др Зоран Ђерић – театролог, те чланови Зоран Милошевић – начелник Градског одјељења за друштвене дјелатности и Јован Видаковић – члан Фото кино клуба Требиње.

„Ова година је показала један велики помак у приступу фотографа позоришној фотографији, што иде у прилог томе да је у питању фотографија која се разликује од оне класичне, новинске документарне фотографије, јер примећује нешто што је позоришни знак и то јој даје једну посебну уметничку димензију“, рекао је професор Ђерић.

Он је нагласио да фотографија у овом случају препознаје оно што је најкарактеристичније за одређену представу или одређену сцену, док саме награђене фотографије показују да су много више од документарног, случајног снимка, да су, како каже, спој апарата и сцене, али имају и докуметнарну сврху.

„Ова изложба показује да фотографија посвећена позоришту има итекакву перспективу и да је добро што из године у годину прати сам Фестивал и што се може видети очигледан напредак у том праћењу“, наглашава професор Ђерић.

Првонаграђени Душан Вуковић је након изложбе истакао да је ово његово ново искуство у овој врсти фотографије, јер није позоришни фотограф.

„Ово ми је можда други пут у животу да сам пробао тако нешто и ево успио сам и добио награду за фотографију коју сам радио до пола два сата ноћу. Три пута сам уз њу заспао док сам је завршио и ето – успјело је“, казао је он.

Катарина Вулешевић је, иако млада, требињској публици позната по добрим фотографијама и драго јој је што је награђена управо њена фотографија.

„Увијек се трудим да ухватим неке несвакидашње мотиве, из различитих углова, па, иако се нисам надала да ће управо моја фотографија бити награђена – драго ми је што јесте“, објаснила је Катарина.

Милица Ијачић дуго прати Фестивал фестивала и као фотограф и као гледалац, па јој је представљало изазов радити фотографије са овога догађаја.

„Заиста је једно дивно искуство посматрати кроз објектив сам Фестивал и наравно створити неки документ за архиву, за будућност и бити дио свега тога“, истакла је Милица.

Изложбу је организовао Фото кино клуб Требиње, у сарадњи са Фестивалом фестивала и Културним центром Требиње.