СВЕЧАНО ЗАТВАРАЊЕ 62. ФЕСТИВАЛА ФЕСТИВАЛА

ЗОРАН МИЛОШЕВИЋ, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња

Поштовани учесници фестивала фестивала,

Поштовани посјетиоци, љубитељи позоришне умјетности, драги пријатељи!

Спуштена је застава на још један Фестивал и част и задовољство ми је да вас поздравим у име градске управе Града Требиња на завршетку 62. Фестивала фестивала!

Хвала вам свима што сте нашем граду подарили још један незабораван догађај , што смо сви заједно, у протеклих седам дана, имали прилику да погледамо седам представа позоришних ансамбала побједника из земаља регина. Посебно бих да поздравим и захвалим студентима глуме Драмског одсјека Факултета уметности у Приштини, са сједиштем у Kосовској Митровици, који су својим трудом и ангажовањем обогатили фестивал.

Драго нам је да су на требињској сцени проговориле све ваше стварности са којима се суоачавате, али и умјетнички одговори, те да је и од овог фестивала направљен изузетан умјетнички догађај.

Захваљујем свима који су, на било који начин, помогли да овај фестивал буде организован и протекне на начин који доликује највећој смотри драмских аматера региона.

Задовољство је да констатујем да се још једном показало да је Фестивал фестивала остао својеврсни позоришни Олимп и циљ којем теже сви прегаоци и заљубљеници у овој области културе.

Хвала и вама драги посјетиоци, који сте својим присуством током свих ових дана, у сложеном комуникацијском процесу између умјетника, умјетничког дјела и вас публике, показали и доказали да је Требиње град чији људи воле и итекако разумију позориште.

Надам се да сте уживали протеклих седам дана у нашем граду и да сте се увјерили да је Требиње отворен град, не само град културе него и мјесто  сусрета, дијалога и сарадње.

Kористим прилику да честитам добитницима награда и признања по оцјени стручног жирија. Несумњиво да је жири имао тежак задатак и да ће његове оцјене бити подстрек свим позоришним ансамблима да наставе рад на позоришним даскама са још већим еланом.

Хвала и живјели, видимо се сљедеће године, на 63. Фестивалу фестивала!