Треће такмичарске вечери Фестивала фестивала публици у Требињу представили су се побједници 59. Фестивала хрватских казалишних аматера - Аматерска казалишна удруга „Kунтрата“ из мјеста Свети Филип и Јаков.

Представници Хрватске извели су награђено остварење „Код Лепанта, сунце моје“, по мотивима поеме Љуба Стипишића Делмате, а у драматизацији, адаптацији и режији Мирка Ђинђића.

У елегији опјевана битка код Лепанта из 16. вијека само је историјски оквир да се, кроз форму поетског и ритуалног театра, проговори о унутрашњим драмама жена далматинског приморја, чији је вијековни усуд да испраћају, чезну, стрепе, тугују и моле се за своје највољеније отиснуте на пучини.

Диплому протагонисте вечери жири публике додијелио је најмлађој глумици ансамбла Корини Ђинђић.

У оквиру пратећег програма, у галерији Културног центра промовисане су књиге „Благо оном ко зна да не зна а хоће да зна“ и „Увод у драмско позориште“, аутора проф. др Луке Кецмана.

Сутра вече на сцени Културног центра наступиће ансамбл Културног центра Кула представом „Госпођица Јулија“, која је на овогодишњем, 61. Републичком фестивалу аматерских позоришта Србије освојила друго мјесто.

Драму шведског класика Аугуста Стриндберга режирао је Фуад Табучић.

Све представе Фестивала фестивала играју се у позоришту Културног центра са почетком у 20 часова и 30 минута.

Опширније о фестивалским дешавањима на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2019 и у „Фестивалској хроници“ у програму Радио Требиња, свакодневно од 17 часова.

Радио Требиње (Фото: Јован Видаковић)