Божидар Зечевић, водитељ разговора

Представа је изванредна. Данас се позабавити „Госпођицом Јулијом“ је велика храброст. Редитељ је покушао да је савлада неким својим средствима. Употреба позоришта сјенки, која се односи на кључну сцену, која се не догађа, а која треба да испуни празан простор, је врло вјешта. Види се екпресија позоришта сјенки коју је редитељ употријебио.

Ово остварење успијева у свим елементима позоришне представе и нимало не издаје Стриндберга. „Госпођица Јулија“ ће увијек бити изазов за младе људе и млада позоришта.

Драган Копривица, редитељ

Мислим да је ово до сада, несумњиво, најбоља представа  на Фестивалу фестивала и може да задовољи укусе професионалног театра.

Аматери из Куле су се добро рвали или прилагодили тексту и имао сам утисак да гледам професионалну представу. Жао ми је што у појединим тренуцима нису били довољно јасни и требало би повести рачуна о дикцији и издржавању гласова до краја реплика. Ово је мали минус да би представа била заокружена. У остварењу се издижу двије моћне креације, сукоб два лика, мушког и женског. Постојао је сјајан драмски сукоб на сцени у коме се видјело да су глумци живјели улоге. То је први пут да сам тај ниво таквог уживљавања доживио између мушке и женске улоге. Редитељ је дозволио да, прије свега, ово буде глумачка представа, дајући пуни приоритет жестоком окршају у три лика. Сукоб су изнијели извандредно и на линији приче о љубави у свим сталешким разликама. Ово је највеће освјежење на Фестивалу и уживао сам као у правој професионалној представи.

Брано Дурсун, члан Умјетничког савјета

Дивим се игри, енергији и свему осталом,  како су завршили посао. Изгледало је као право професионално позориште. Много ми се допала глума Милице Буквић, ово је права, велика представа.

Милован Здравковић, театролог

Свако позориште, и оно најпрофесионалније - држи ентузијазам. Једино се тако може одржати право позориште, све остало се брзо расипа, и у том смислу подржавам аматере из Куле.

Лука Кецман, театролог

Честитам младим глумцима из Куле. Глумци су урадили свој посао најбоље што су могли и дали све од себе. Редитељ је био у обавези на својеврсну глумачку клацкалицу која постоји код  Стриндберга, између госпођице Јулије и Жана. Мислим да је овдје Жан био доминантан и радили су то одлично. Добро је што је за свe вријеме трајања представе публици држана пажња, а представе са два или три глумца је јако тешко играти. Стриндберг није разријешио крај, а код аматера из Куле смо видјели врло екплицитно рјешење. Глумцима све честитке.

Игор Сврдлин, глумац аматер

Честике ансамблу из Куле. Србијанске представе посматрам посебном лупом. Играти Стриндберга је изузетно тешко и добро су се борили с тим. Уочио сам неке падове и могли су је, можда, скратити десетак минута, али су имали одличан фото финиш. Од ансабала из Србије се увијек много очекује на овом Фестивалу фестивала, па ми апетити нису скроз задовољени.