mak.JPG (132 KB)

„Чекори позориште“ из Скопља вечерас ће у Kултурном центру у Требињу, на 65. Фестивалу фестивала извести представу „Гласови“ према тексту Љубомира Морева, а у режији Маје Ђурчевске.

Ријеч је о комедији апсурда, дуо драми, у којој се два актера расправљају о свему и свачему, свакодневним стварима и појавама, а да то баш и нема смисла. Баш као у животу! Врло често, боље рећи, свакодневно и више пута, расправљамо се међусобно па и са самим собом, без икакве потребе.

На најљепшем мјесто за упознавање у Требињу - под требињским платанима, мало подаље од Ибијевог ћошета, упознали смо чланове ансамбла из Македоније Мају Ђурчевску, њену мајку, која је преводила, Марка Џамбазоског и Николу Димевског, глумце. Мало на српском, више на македонском, истакли су да ће вечерас играти комедију апсурда - балканског „Чекајући Годоа“.

„Ово ће бити једно освјежење за публику. Наш театар бира представе које су другачије и које се често не постављају, тако да ће ова представа бити, надам се, нешто ново. Kомад говори о сталној тежњи да се расправљамо око ничега. Можемо да изгубимо неколико сати, неколико дана, ако треба, расправљајући се и да не дођемо до конкретних одговора. То можемо да видимо у данашњици. Сви причају о неким теоријама завјере без да се конкретизује о чему стварно говоримо. Расправа око свега, али без икаквог одговора“, појашњава Маја.

Марко Џамбазоски и Никола Димевски кажу да им је част и задовољство да су на Фестивалу фестивала и да учествују у овој представи.

Имају велику мотивацију да играју ове ликове јер су им улоге специфичне.

„Ми смо позиција и опозиција, као данас, рецимо, у политици. У том апсурду мишљења испливава све оно што је у тим људима, што носе са собом, себичност, похлепност, жељу да имају све“, кажу ови симпатични момци.

Сјајно су радили, уиграли се и вечерас ће, кажу, показати све што су заједно створили.

„Да се насмијете, да уживате, исто тако да размишљате“, поручују из „Чекори позоришта“.

Ми им желимо најпријатније ГЛАСОВЕ, аплаузе од требињске публике и одлично играње!