screen-12.08.52[23.07.2022].jpg (38 KB)

ВЕЧЕРАС ИГРА

Субота, 23. јул    КУЛТУРНИ ЦЕНТАР, 20:30 часова

 

Хрватски сабор културе “ДИВАН ТЕАТАР“ Загреб

АНТИГОНА 

Режија: Кристијан Жан Мишел Јалжечић

Асистент редитеља: Теа Чорлука

/Трајање: 65 минута/

 

Играју:

Мартина Слакопер - Антигона

Миран Топљакнн - Креонт

Хор: Ива Ћосић, Лара Марковић, Марко Грозај, Луција Рак, Иња Мунић, Јосипа Клобучар, Буга Клара Блануша, Мирта Миклоушић, Луција Јакупчић, Ивана Синочић

Сценски покрет: Теа Чорлука и Кристијан Жан Мишел Јалжечић

Костими: Диван Театар

Продукција: Кристијан Жан   Мишел Јалжечић и Морана Форетић

Музика: Зостер

screen-12.09.26[23.07.2022].jpg (50 KB)

О позоришту

Умјетничка организација Диван Театар основана је 2020. године на иницијативу позоришног редитеља Кристијана Жан Мишела Јалжечића и позоришног редитеља и сценаристе Моране Форетић.

Наша визија била је да оформимо млади професионални тим људи из подручја сценских и музичких умјетности који су спремни да пренесу своје знање и вјештине на нове генерације. Својом дјелатношћу желимо подстићи Љубитеље умјетности на унапређење властитих талената и властити развој, а организујемо драмске радионице, пјевачке радионице, радионице креативног писања. У будућности желимо подстаћи младе Људе и на умјетничку сурадњу у професионалним пројектима разног позоришног израза, поручују из овог театра.

О представи

„Антигона“ Диван театра најбоља је представа у цјелини на овогодишњем, 62. Фестивалу хрватских казалишних аматера у Водицама.

Миран Топљак је за улогу Креонта освојио награду за најбољу мушку улогу, а Мартина Слакопер, у улози Антигоне, била је номинована за најбољу главну женску улогу.

Представа је рађена по мотивима Софокла и Жана Ануја, кроз два драмска наратива – текстуалном и музичком, са елементима мјузикла и кореодраме.

О редитељу:

Кристијан Жан Мишел Јалжечић рођен је у Француској 1993. године. Прије студија позоришне режије и радиофоније на Академији драмске умјетности у Загребу студирао је историју и филозофију на Хрватских студијима Свеучилишта у Загребу. Од двадесете године ради као драмски педагог у позоришту „Kнап“, са чијим групама осваја награде у Хрватској и иностранству. Своје знање и вјештине усавршавао је асистирајући професионалним позоришним редитељима (Георги Паро).

christian.jpg (117 KB)

У сарадњи са драматургињом Доротеом Шушак режира представу ‘Сакриј се негдје далеко. До смрти’, у продукцији умјетничке организације Артерариј. Један је од оснивача Диван Театра у којем наставља с драмско-педагошким радом. Члан је Хрватског друштва драмских умјетника (ХДДУ), као и чести гост на округлим столовима Лидрана и сличних фестивала.

У слободно вријеме бави се писањем сценарија и режирањем музичких спотова, а своје вјештине усавршава на разним мастерклас радионицама и курсевима.

Кристијан Жан Мишел Јалжечић је 2016. године учествовао на Фестивалу фестивала у Требињу, као редитељ комада “Слушкиње” Драмске скупине “еРКаВе” Удруге студената повијести хрватских студија Свеучилишта „Иван Лучић Луцијус“ у Загребу и Француског клуба из Вараждина.