bugojno predstava.JPG (78 KB)

Петак, 22. jул    КУЛТУРНИ ЦЕНТАР, 20:30 часова 

Театар ФЕДРА Бугојно

БИТИ ХАМЛЕТ 

Адаптација и режија: Сенад Милановић

по драми „Хамлет“ Вилијама Шекспира

/Трајање 66 минута/

Играју:

Суад Велагић

Ајла Бегановић

Сенад Милановић

Нина Чизмо

Имран Феризовић

Зина Шаховић Kулашин

Вигор Дундовић

Семир Бегановић

 

Сценографија: Антонио Џолан

Kостимографија: Сенада Милановић

Сонгови: Марко Вукосав

Дизајн свјетла: Един Ћатић Бато

 

О позоришту: Театар „ФЕДРА“ Бугојно

Театар ФЕДРА Бугојно је основан 23.11.1963. године од стране Скупштине општине Бугојно, а уз дозволу Савеза драмских аматера Југославије под именом Аматерско позориште Бугојно.

У периоду 1963. године до данас Театар ФЕДРА је имао 165 премијера и више од хиљаду и шест стотина играња на просторима БиХ, бивше Југославије и иностранства. Театар ФЕДРА Бугојно од почетка осамдесетих година прошлог вијека до данас врло активно ради као организатор или као партнер у организацији на релизацији: Фестивала Аматерских позоришта БиХ (данас под именом Театарски фестивал ФЕДРА БиХ), Сусрета позоришта/казалишта лутака БиХ, као и Југословенског луткарског бијенала (данас под именом Бугојанско луткарско бијенале), а од 2010. године организујемо и Театарски интернационални фестивал ТИФБУ.

У посљедњих двадесетак година представе Театра ФЕДРА освојиле су многе награде на фестивалима у БиХ, а и у иностранству. Поред основног задатка, а то је стварање представа и њихово приказивање Театар ФЕДРА већ годинама едуцира дјецу и младе, како из области театра, тако и из области књижевности, јавног наступа и основа добре комуникације.

Поносни смо и на велики број гостовања и то по неколико пута у Македонији, Србији, Хрватској, Словенији, Црној Гори, Њемачкој, Аустрији, Шведској и Чешкој. Чланови Театра ФЕДРА Бугојно су учествовали на театарским радионицама у БиХ, Србији, Македонији, Данској, Исланду, Великој Британији, Естонији, Португалу Њемачкој, Грузији и Румунији.

ФЕДРА је на овим путовањима прешла више од 195 000 км.

Театар ФЕДРА свој рад и дјеловање проводи кроз три основна сегмента, а то су:

- ДјЕЧИЈА СЦЕНА – на којој се ради са дјецом узраста до 14 година

- ОМЛАДИНСKА СЦЕНА – средњошколски узраст дјеце и младих

- ОДРАСЛА СЦЕНА – млади старији од 19 година и остали грађани

О представи:

„БИТИ ХАМЛЕТ“

Друштвено ангажована представа у којој Шекспиров Хамлет не поставља питање: ”Бити или не бити?” него нуди конкретан одговор. Бити је рјешење - пробудити се, мислити и дјеловати!

О редитељу:

senad reditelj bugojno.jpg (98 KB)

Сенад Милановић је рођен 1993. године у селу Бољковац (Горњи Вакуф-Ускопље). Основну и средњу школу завршио је у Бугојну. Дипломирао је глуму на Академији умјетности у Бањој Луци у класи професорице Јелене Трепетове Kостић. Тренутно је на мастер студијима глуме на истој академији. Дугогодишњи је члан Театра ФЕДРА из Бугојна. Kао аматер играо је на великом броју фестивала, а добијао је и награде од којих издваја Цара Kонстантина - за најбољу мушку улогу на IX Међународном студентском фестивалу у Нишу 2013. године, најбољу мушку улогу на ДОПСУ у Јагодини, за најбољег младог глумца на Фестивалу ФЕДРА у Бугојну 2010, 2011. и 2012. године, за партнерску игру на Фестивалу ауторске поетике у Мостару 2012. године, на Фестивалу средњошколског драмског стваралаштва у Kоњицу за глумачка остварења 2009, 2010, 2011. И 2012. године, као и на V Интернационалном фестивалу аматерског театра у Лакташима 2010. године. У току, а и након школовања, играо је у сљедећим представама: „Случајна смрт једног анархисте”, „Kраљ Иби” Студентског позоришта Владо Зељковић, „Трг ратника”, „Витез из Вилсонове”, „Гнијездо љубав”, „Пјесме моје“, „Пут по свијету на тротинету”, “Скупштина” Градског позоришта Јазавац, „Из три угла” , „KЕРОВИ“ и „НЕ играј на Емглезе“ Театра ФЕДРА Бугојно, „Плава птица“ „Случајна смрт једног анархисте” Театра „До Даске“ Нови Београд „Изгубљени принц и украдена принцеза” у Дјечијем позоришту РС те „Токсини” позоришта Мале ствари Требиње. Играо је у серијама „Сенке над Балканом“ „Kости”, „Хотел Балкан”, „Југословенка“.