Играју:

Ива Цветановска - волонтер 1, Ивана Стамевска - волонтер 2, Ивона Кузмановска - Наџма, Влатко Јовановски - Азам, Петар Мукоски - Сиид, Марина Таневска - Шахида, Христина Мирчевска - Седеф, Филип Христовски - Ахмад, Ангел Таневски - Рахми, Тамара Глушкина - Адила, Срна Дуковска - Амина

Продукција: Младински образовен форум

/трајање: 60 минута/  

О представи

Представа „Немам каде да се вратам“ /Немам гдје да се вратим/ је драма о миграцијама сиријских избјеглица. Лутати значи тражити, побјећи, и у овој представи то значи пронаћи.

Оно што ликови у овој представи налазе је њихов став према ономе зашто бјеже. Радња се одвија у једном од избјегличких кампова у Македонији и након што се ликови суоче са својим закашњелим бурама - они настављају своје путовање у једну од европских земаља.

О позоришном ансамблу 

„КУНСТВЕРКШТАТ“ је група младих ентузијаста и заљубљеника у позориште, друштво без граница креативности, посвећености и критичког мишљења младих. Групу су основали Петар Антевски и Паула Фе у фебруару 2014. године, као интерактивну извођачку радионицу, у оквиру Програма активизма младих.

На репертоару су перформанси: „Нешто мора да се смијени“, „Банки дигнаа палати“, „Ќе има војна“ и „Нивниот пат“, како и представе: „Ом Царе, Царе“, „Ненаучена лекција“, „Илустрации за тоа како новата идеја го запрепастува човекот кој не е подготвен за неа“ и „Немам каде да се вратам“.

Група је сарађивала са неколико младих глумаца и редитеља, међу којима су: Ангела Стојановска, Васко Костовски, Ирена Мирчевска, Христијан Поп-Симонов, Наталија Теодосиева, Јаков Спасов, Дени Стојанов и Милош Андоновски.

Група је наступала на манифестацијама попут „Кој се плаши од молкот лош?“, Конференција друштвених медија и активизам „ENGAGE“, „Skopje Creative Hub“, УКИМ  „Автономна зона“ и Драмском аматерском фестивалу у Кочанима.

У 2015. години група је одиграла представу „Ненаучена лекција“ у пет градова у Македонији: Скопљу, Велесу, Неготину, Струги и Тетову.

У мају 2017. Гранд При награду „Васил К. Ќортошев“ освојила је представа „Илустрации за тоа како новата идеја го запрепастува човекот кој не е подготвен за неа“ за најбољи наступ на Драмском аматерском фестивалу у Македонији, у Кочанима.

У јуну 2019. године група је освојила своју другу Гранд При награду „„Васил К. Ќортошев“  у Кочанима - за остварење „Немам каде да се вратам“.

О редитељу

ДЕНИ СТОЈАНОВ је рођен 1990. године у Кочанима. Дипломирао је 2013. године на Факултету драмских умјетности у Скопљу, у класи проф. Владимира Милчина. По завршетку студија, ради на независним пројектима у Скопљу, као едукатор у позоришним радионицама за дјецу и младе у школама широм Македоније, те као руководилац бројних семинара и тренинга. Године 2014. године оснива студио за дјецу при Дјечијем креативном центру Скопље. Од 2015. године режирао је осам представа и перформанса.